A pályázat bírálói

Don Tamás (1991, Budapest)

Főszervező, Labor

Kurátor. 2014-ben diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakának BA képzésén, MA diplomámat ugyan ennek a tanszéknek a mester képzésén szereztem 2016-ban. Szakdolgozati és kutatási témám a fiatal, pályakezdő képzőművészek integrációs lehetőségei a magyarországi kortárs képzőművészeti intézményrendszerben. Ezenkívül érdeklődési területeim közé tartoznak a társadalmi és politikai problémákra reflektáló projektek, valamint a festészet helyzete.

_ _ _

ron.jpg  en
Fischer Ron (1990, Beer-Sheva) és Kókai Zsófia (1991, Budapest)
 
  MŰTŐ
 
Fischer Ron 2017-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Festő szakon. Tanárai Gaál József, Chilf Mária és Wechter Ákos voltak.
A MŰTŐ galéria és műterem tagja. Festészettel és digitális képek létrehozásával foglalkozik. Fő témái az identitáskeresés és a diaszporizmus, illetve globális és politikai események feldolgozása.
Kókai Zsófia a Magyar Képzőművészeti Egyetem Kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzésén diplomázott. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen kommunikációs menedzser és kurátori feladatokat is ellát.
A MŰTŐ galériában a művészekkel azon dolgozik, hogy működjön a non-profit, független, önszerveződő kiállítótér, úgy ahogy a MŰTŐ csapat azt elképzeli; például zenével, amihez jól jött, hogy az mmmnmnm.com zene blog “társ-szerkesztője”-ként is bemutatkozhatott anno.

_ _ _

 

Istvánkó Bea (1987, Budapest)

ISBN

2009-ben szereztem művészettörténet szakirányú szabad bölcsész diplomát az ELTÉ-n, majd tanulmányaimat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folytattam, ahol képzőművészet-elmélet BA (2012) és kortárs művészeti és kurátori ismeretek MA (2014) fokozatot szereztem. Ezt követően a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület titkáraként (projekt koordinátoraként) , majd a Kassák Múzeumban dolgoztam, tagja voltam a Labor Galériát koordináló bizottságnak, emellett pedig független projekteken dolgoztam. Érdeklődésem fókuszában a magyar és
nemzetközi intézményrendszer működésével kapcsolatos kérdések, valamint a hazai non-profit szektor fenntarthatóságának problémái állnak. 2017-ben alapítottam a budapesti ISBN könyvesboltot és galériát, ahol jelenleg is dolgozom.

_ _ _

Kovács Kristóf Mihály (1992, Budapest)

(Sajnos Gergely) helyszínelő

Telep Galéria

2017-ben diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakának BA képzésén. 2013 óta a Telep Galéria művészetközvetítője / galériavezetőjeként dolgozom. Számomra fontos kutatási témák: a kilencvenes évek hazai képzőművészeti élete, a magyaroszági szubkultúrák működései és tevékenységei, hazai független kiállítóhelyek, a fiatal pályakezdő képzőművészek.

_ _ _

 Magyar Dorottya (1990, Budapest) 

AQB

Design-és művészetmenedzser. Az ELTE művészettörténet alapszak elvégezése után a MOME design-és művészetmenedzsment MA képzését kezdtem el, ahol 2017-ben diplomáztam. Elsősorban a művészeti rezidenciaprogramokban rejlő lehetőségek érdekelnek, valamint azok hatása a rezidensek karrierjére. Szakmai gyakorlatomat Berlinben az Agora AFFECT nemzetközi programjánál tölttem, hogy külföldi kitekintésem is legyen a témában, azóta pedig elsősorban az aqb mobilitási programját koordinálom.

_ _ _

Magyari Zsuzsi és Mézes Tünde

PINCE

Magyari Zsuzsa (1992, Budapest) Képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész hallgatója. A PINCE működtetésével kapcsolatban a legfontosabb számomra, hogy kiállítási lehetőséget ad különböző projekteknek és ezzel együtt közösséget is teremt.

Mézes Tünde (1992, Budapest) Képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem vézős képgrafikus hallgatója. Művészeti tevékenységemre a konceptualitás jellemző. Eleve kiállítási helyzetekben, illetve installációkban gondolkodom. A motivációt, a PINCE szervezéséhez, számomra a művek térbe helyezése és kiállítások létrejöttének segítése jelentik.

_ _ _

22046415_10212655229049517_5073730968836999585_n

Oltai Kata

FERi

Művészettörténész és kurátor vagyok, de egyre fontosabb, hogy kultúrakutatássl foglalkozom. Művészettörténet, esztétika és francia szakot végeztem, dolgoztam ennek a szakmának a kereskedelmi és nem-kereskedelmi, a kis, galériás és a nagy intézményi szegmensében is. Egyik sem létezik a másik nélkül, azonban a hangsúlyaik, szerepvállalásaik mértéke nem mindegy. Hat éve vagyok szabadúszó, dolgozom nagy, intézményi kiállításokkal még, öt könyvet szerkesztettem és írtam, másfél éve elkezdtem egy szigorúan non-profit feminista projektgalériát, amelyet egy gondolkodási formának tartok, és a jelen helyzetre reagál, szükséges, hogy egy beszűkült, neokonzervatív hullámban alternatív legyen. Bármilyen.

_ _ _

24581296_1448672971847983_675106864_n

Salamon Júlia (1989, Szombathely)

MÜSZI KÖZÉRT

Kurátor. 2013-ban az MKE képzőművészet-elmélet szakán szereztem diplomát, egy mesterképzés erejéig kalandoztam a Műegyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszékén. ‘13 óta vagyok az FKSE tagja, illetve ez év őszétől dolgoztam a Művelődési Szint non-profit galériájának munkatársa és a közösségi tér programfelelős stábjának tagjaként egészen a Müszi 2017 szeptemberi bezárásáig. 2012-től szorványosan jelennek meg írásaim a hazai művészeti sajtóban. Az elmúlt években szabadúszóként, jellemzően kiscsoportos együttműködésekben, valósultak meg kiállításaim Budapesten és vidéki intézményekben (Stúdió Galéria, Labor, Irokéz Galéria, Zsolnay Negyed – m21, MKE – Barcsay terem). Érdeklődésem központjában a közösségi művészet különböző aspektusai állnak, a lokális környezettel kapcsolatot kereső művészeti, kulturális gyakorlatoktól, a művészeti kollektívák önszerveződésének tanulmányozásán át, a művészetközvetítés alternatív formáiig. Jelenleg a Müszi Közért közösségi és kiállítótér beindításán dolgozom a külső hetedik kerületben.

                                                                            _ _ _

tumblr_ox7irzWtNn1um90jeo4_r1_500

Zsámboki Miklós (1987, Budapest)

FKSE

Fordító, kurátor. A Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakán végzett, majd a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum munkatársaként dolgozott, jelenleg a Fiatalok Képzőművészeti Stúdiója Egyesület vezetőségi tagja.